Tacopaj recept
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl flytande margarin
1½ dl lättmjölk
Sätt ugnen på 200 gr. Blanda alla ingredienser och tryck ut degen i pajformen. Förgrädda i 10-15 min.
Fyllning:
400 gr nötfärs (10%)
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
(Jag använder 800g blandfärs, tacokrydda)
Skala och hacka löken. Skär paprikorna i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål panna. Häll på tacokryddor och vatten. Blanda i paprikorna och låt puttra i 10 min. Lägg det i pajskalet.
Ovanpå fyllningen:
2 dl fraiche (max 2%)
2 msk lättmajonnäs
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost (max 17%)
4 tomater
Rör ihop fraiche, majonnäs och svartpeppar. Bred blandningen över pajen. Skiva tomaterna och ev fefferoni och lägg ovanpå. Strö tillsist över den rivna osten. Grädda i ugnen i 200 gr ca 20 min.
(Här gör vi röran och lägger istället för att ha osten i, så lägger vi den ovanpå)

